top of page
Ara

Söğüt


Söğüt Köyü Marmaris’e bağlı, küçük ve huzurlu bir köy. Kalabalıktan uzak bir Eylül tatili için Söğüt köyünü tercih ettik. Yasemin Pansiyon’da konakladık, gelmeden önce rezervasyon yaparken Yasemin Hanım bize telefonda Söğüt köyü ile ilgili detaylı bilgi verdi. “Burası sessiz, sakin bir köy gece hayatı yok hatta çay bahçesi bile yok bunları bilin” dedi. Bizimde tam olarak aradığımız böyle bir tatil dedik ve hazırlıklara başladık. Söğüt Köyün’de daha çok bizim kaldığımız tarzda butik oteller, pansiyonlar mevcut yıldızlı otel anlayışınızı bir kenara koyun ve kendinizi sakinliğe teslim edin.



Bizim kaldığımız Yasemin Pansiyon denize çok yakın yürüme mesafesindeydi iki ayrı binaları var biri pansiyon diğeri butik otel olarak geçiyor. Biz otel binasında konakladık orası yeni yapılmış arkasında küçük bir havuzu var.

Kahvaltılar sahilde yer alan restaurantlarında (Yalıbaşı Yasemin) servis ediliyor. Kahvaltısını biz beğendik dolu,dolu bir kahvaltıydı asla bitiremedik. Garsonlar güler yüzlü ve yardımseverdi. Kahvaltıdan sonra hemen önündeki iskeleden denize atlayabilirsiniz:) Deniz sabah daha durgun ve temiz oluyor gerçi her hali temiz ama öğleden sonra çıkan dalga ile çer çöp getiriyor. 18:00'da iskele ve kumsaldaki şezlonglar, şemsiyeler toplanıp güzel bir Ege sofrası sunan masa, sandalyeler konuluyor. Bir akşam burada ziyafet çektik. Aklımızda ve damağımızda kalan en etkileyici lezzet ahtapot oldu. Bunun dışında ekmek kadayıflarını beğendik rafine şeker yerine pekmez ile tatlandırılmıştı. Her şey taze ve tatları yerindeydi. Güneşi batırarak, içkinizi yudumlamanızı öneriyoruz.





Söğüt köyünde yapılacak aktivitelerin başında tekne turu yer alıyor. Söğüt köyünde diğer yerlerde olduğu gibi kalabalık, müzikli tekne turları yapılmıyor. Biz tekne turumuzu Deniz Kızı Restaurant’ın 2-4 kişilik teknesini kiralayarak gerçekleştirdik. 2 farklı tur yapma imkanınız bulunuyor. Gündüz turu yemekli 10:00-17:00 saatleri arasında yapılıyor akşam turu ise 17:00-19:00 saatleri arasında yapılıyor. 2021 fiyatları şu şekildeydi; gündüz turu 1500 tl ve akşam turu 550 tl’ydi. Öğlen teknede yenilen yemekleri tura çıkmadan önce Deniz Kızı Restaurantının menüsünden seçtik. Kaptanımız Salih kaptan, Söğüt köylüydü bize bölge ile ilgili bilgi verdi, durduğumuz koyları anlattı ve kendi elleriyle tuttuğu balığı da servis etti.



Gittiğimiz koyların hepsi akvaryum gibiydi yeşil, mavi, turkuaz tüm renkler baş döndürücü güzellikte sıralanıyordu. Üç Taş koyu, Değirmen adası, Kiseli adası, Akvaryum koyu tur sırasında mola verip serin sulara kendimizi attığımız muhteşem duraklar oldu. Tekne turu yapmanızı şiddetle öneriyoruz. Şnorkel ile dalış yaparak mercanlar, balıklar ve kaplumbağa gördük. Yüzmek için ayrıca Söğüt’ün köy merkezinde otel ve pansiyonların kendi müşterileri için ayırdığın alanlar oluyor burada şemsiye ve şezlong bulabiliyorsunuz. Eğer böyle bir imkanınız yoksa deniz kenarındaki işletmelerden şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz. Tekne turunun ertesi günü Salih Kaptan’ın önerisi doğrultusunda Çiftlik Koyu’na gittik. Huzur bulmak için yaratılmış bir doğa harikası. Sakin sessiz bir durak. Durgun, serin sulu tertemiz bir koy. İri kumlar ile kaplı geniş bir sahili var. Kaya diplerinden şnorkel, gözlükle ilerlemek için birebir. Günübirlik tekne turlarının uğrak yerlerinden biridir aynı zamanda.




Dipnot: Söğüt’e uzanan yollar hiç kolay değil ama sonu güzel :) Yollar dar, virajlı sürekli dikkat istiyor bu yüzden acemi sürücüler için uygun olmayabilir.




63 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page